Rijnijssel vakschool wageningen
Contact | BEL 026 312 9631
Food professional day
Wageningen 8 oktober 2018
Theater Junushoff
Plantsoen 3
6701 AS Wageningen
> Aanmelden vanaf 1 mei 2018
Video's



> meer videos

De gastsprekers van dit jaar:

  • Jarno Eggen, chef van **sterrenrestaurant De Groene Lantaarn
  • Cindy Borger, meestergastvrouw van **sterrenrestaurant De Groene Lantaarn
  • Joël Broekaert, culinair columnist en restaurantrecensent
  • Estée Stroker, chef van restaurant 't Amusement
  • Bjorn Massop, chef van Villa Ruimzicht
  • Thomas van Meel, poelier Pieter van Meel Wild & Gevogelte
  • Janneke Eigeman en Laurens Hoedemaker, Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging
  • Ellen Mookhoek, jager
  • Vincenzo Fogliano, hoogleraar Food Quality and Design, Wageningen University & Research
  • Ricardo Rozeman en Xander Hermsen, chefs van restaurant de Echoput
  • Herman ter Weele, poelier, slager en jager

Food Professional Day 2018

Waardevol wild

De Food Professional Day 2018 staat in het teken van wild, een waardevolle en duurzame voedselbron. De variatie is zo groot dat wild van eigen bodem het hele jaar door op de kaart kan. Wild uit Nederland heeft een prachtig verhaal, is vaak vetarm, kent vele bereidingsmogelijkheden en heeft een unieke smaak.
Maar kennen chefs die variatie wel? En welke invloed hebben leeftijd, geslacht, seizoen en herkomst op de smaak? Wat is de ecologische footprint van wild? Deze en andere vragen zullen jagers, bekende chefs en wetenschappers beantwoorden op maandag 8 oktober 2018. 

Programma

Aan de laatste details van het programma wordt nog gewerkt. Hier alvast de belangrijkste onderwerpen:

  • Wat is wild precies? Het verhaal achter de feiten en cijfers.
  • De beste technieken om wild te bereiden
  • De veiligheid van wild uit de natuur
  • Innovatief met gans
  • Wild zwijn, een culinaire kans
  • Zo eten gasten meer wild
  • Interactieve presentaties van dé wildleveranciers van Nederland, met Hanos, Hollands Wild, Pieter van Meel, Slagerij G. ter Weele & Zoon en W&G Brinkhorst.
Food professional facts
’s Winters zijn er in Nederland zo’n 2,5 miljoen ganzen en die eten een halve kilo vers gras per dag.
JA NEE

In de zomer van 2015 werden er 630.000 ganzen geteld en dat loopt op in de winterperiode naar 2,5 miljoen. Samen met zwanen, smienten en meerkoeten zijn dat zo’n 3 miljoen grasetende vogels. Jaarlijks bedraagt de ganzenschade voor de landbouw circa 70 miljoen euro, waarvan slechts een deel wordt vergoed.

> programma
Topchefs zijn het erover eens: je kennis blijven bijspijkeren, is een must in deze tijd. Wij dragen hieraan ons steentje bij. Kom jaarlijks naar de Food Professional Day. Velen zijn je voorgegaan.
Aanmelden nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Naam
Functie

E-mailadres
> Verzend