Rijnijssel vakschool wageningen
Contact | BEL 026 312 9631
Food professional day
De 8ste Food Professional Day met als thema WILD was een groot succes. Kijk voor het verslag en de presentaties op de pagina Terugblik.
> Aanmelden
Topchefs zijn het erover eens: je kennis blijven bijspijkeren, is een must in deze tijd. Wij dragen hieraan ons steentje bij. Kom jaarlijks naar de Food Professional Day. Velen zijn je voorgegaan.

De gastsprekers:

  • Chefs: Jarno Eggen, Estée Strooker, Bjorn Massop, Kenneth Tjong Ayong 
  • Gastvrouw Cindy Borger
  • Columnist Joël Broekaert
  • Hoogleraren/wetenschappers: Vincenzo Fogliano, Saskia van Ruth, Martin Scholten, Heidy den Besten, Jasper de Vries
  • Poelier Thomas van Meel
  • Janneke Eigeman en Laurens Hoedemaker, Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging
  • Jager, auteur en docent Ellen Mookhoek
  • Gastronomisch programmamaker Guus Thijssen

Masterclasses van:

  • Ruig, Hollands Wild, W&G Brinkhorst, Ter Weele, Rijk Zwaan, Pieter van Meel, Hanos

In ons kritische panel:

  • Lector Peter Klosse en oud-chef Theus de Kok

Waardevol wild

De Food Professional Day 2018 stond in het teken van wild, een waardevolle en duurzame voedselbron. De variatie is zo groot dat wild van eigen bodem het hele jaar door op de kaart kan. Wild uit Nederland heeft een prachtig verhaal, is vaak vetarm, kent vele bereidingsmogelijkheden en heeft een unieke smaak.
Maar kennen chefs die variatie wel? En welke invloed hebben leeftijd, geslacht, seizoen en herkomst op de smaak? Wat is de ecologische footprint van wild? Deze en andere vragen zijn op maandag 8 oktober 2018 door jagers, bekende chefs en wetenschappers beantwoord.

In twee delen zijn alle presentaties hier te downloaden:

> programma
Food professional facts
Moeflon is wild maar komt niet in Nederland voor.
JA NEE

In Nederland leven zo rond de 300 moeflons. Een klein aantal van de populatie wordt jaarlijks geschoten in het kader van populatiebeheer. Daarom is er maar weinig Nederlands moeflonvlees. 

Aanmelden nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Naam
Functie

E-mailadres
> Verzend